Släpp taget om idealet och blomstra som originalet!
Skrivet av Anna Elwing 2021-11-03
Under lång tid har vi skolat och anpassat både talrösten och sångrösten till att leva upp till olika typer av ideal. Olika funktioner, stilar och trender ger olika beskrivningar av vad som är en stark röst, en bra röst, en vacker röst.

Samtidigt är det när en röst sticker ut från mängden som vi hajar till och berörs. När någon som inte lever upp till det likriktade idealet spränger gränserna för vad som anses bra och motbevisar det vi trodde att vi visste.

Det är magi varje gång vi upplever detta. Det berättar för oss att rösten inte är ett mekaniskt instrument som vi kan styra med en manual att följa.

Det som fångar oss och berör oss är inte en idealröst utan det som jag kallar en originalröst, där vi hör att den tydligt och klart är den enda i sitt slag. Vi dras naturligt till en sådan röst.

Vad är en originalröst då?

Det jag menar med en originalröst är en röst som bär personens energi i sin klang, sin dynamik. Där personen och rösten liksom talar samma språk, dansar samma dans, sjunger samma sång. Det svänger och det märks. Eller hur?

Det är precis som när musiker spelar tillsammans i ett band. Om var och en spelar för sig själv så bra de bara kan, var och en i sin egen lilla värld, svänger det inte tillsammans. Men om var och en lyssnar in och följer de andra, uppstår en samklang och musiken svänger.

Det är den där samklangen vi svarar an på, både när vi hör andras röster och när vi använder vår egen.

Det låter sant, det känns rätt, det når ut.

Och den här samklangen kan ingen annan ge din röst, eftersom alla “medmusikanter i bandet” bor i dig. Den avgörande kvaliteten i din egen röst är ju du själv, din unika energi och personlighet som färgar din klang och dynamik i rösten!

Egentligen kan vem som helst hitta samklangen med sin röst men långt ifrån vem som helst lyckas, varför?

Jag ser bland mina deltagare i Free Your Voice, när de börjar kursen, att den största utmaningen är att våga!

 
Just detta är vi ofta livrädda för, att träda fram och göra våra röster hörda, för då visar vi vem vi egentligen är.

Var och en hittar sina unika sätt att undvika denna rädsla, kanske genom att göra sig osynlig eller genom att ta jättemycket plats för att liksom överrösta sårbarheten vi alla känner inför att våga vara den vi är.

Att bara använda en liten skärva av all kapacitet som finns i rösten är ett sätt att gömma sig genom att hålla tillbaka stora delar av den du är.
Detta har du hört förut, eller hur? Att det bara är din egen rädsla som håller dig tillbaka.

Men tänk om själva rädslan är vägen vidare, vägen ut? Kan det verkligen vara så?

Jag vet att det är så av egen erfarenhet. Efter att ha tröttnat på att utmattad försöka vara till lags, låta som andra ville att jag skulle låta, hitta rätt klang, lagom volym bestämde jag mig för att kalla tillbaka min egen kraft och möta rädslan att inte duga som jag är genom att helt enkelt vara som jag är, låta som jag gör.

Jag bestämde mig och jag gav mig själv den bästa supporten att göra detta. Min egen övertygelse tillsammans med rätt support och holistiska verktyg gav resultat som förändrade allt för resten av mitt liv.

Det är otroligt befriande att höra min egen röst och att känna igen mig i det jag hör. Japp, det är jag, med allt som är jag.
Jag förstår idag att det enda jag alltid velat är att känna mig hemma i min egen röst, som mig. Det tror jag att alla vill. Det vet jag att alla kan!

Hundratals kvinnor har med sina resultat i Free Your Voice visat mig att det är fullt möjligt för vem som helst, och framför allt att det är bland det finaste vi kan ge oss själva, värdet av att äga sin egen röst är otroligt stort!

Det vi behöver hjälp med är verktyg och support att öppna vår egen unika röst istället för att bemästra den. Att hedra den och att ta vara på den, precis som den är.

Redskap och vägledning som tar dig förbi dina blinda fläckar, som tar dig igenom dina ömma punkter och rädslor som begränsat dig hittills och hållit tillbaka din gränslösa kraft.

Så att du och din röst kan börja svänga gott tillsammans! Svänga som dig, som bara du kan!

Du och din röst kommer aldrig att bli av med varandra. Varför inte vända det till en styrka?

Ta första steget mot att ge mer röst åt den du är, här, där du kan ansöka om ett kostnadsfritt samtal där vi tillsammans undersöker om min onlinekurs Free Your Voice kan vara rätt väg vidare för dig!

Om du inte redan har sett min gratis introduktion, rekommenderar jag att du tittar på den först, innan du ansöker om ett samtal.

För dig och din röst,
Anna Elwing

©2020 AnnaElwing.se
Momsregnr: SE559232240701
Elwingen AB