Självläk med din egen röst!
Skrivet av Anna Elwing 2021-03-07
Så glädjande att se att läkare på Karolinska börjat uppmärksamma röstens och andningens inverkan när det gäller vägen tillbaka för covidpatienter. Intressant att syresättningen ökat omedelbart och markant när sångerskan/sångpedagogen och sjuksköterskan Marie Alexis sjungit för svårt sjuka patienter på intensivvårdsavdelning.

Utöver den rent fysiska aspekten av röstens läkande inverkan på människan kan jag se i mitt eget liv att andetaget och sjungandet har ingjutit flöde och livskraft, emotionell förlösning och stärkt kontakten med mig själv på ett djupt, outtalat plan.
Som tonåring och djupt deprimerad, med social ångest var sången och musicerandet i ensamhet min viktigaste kanal. Så många kvällar och nätter jag satt och sjöng med gitarren, skrev texter, skapade världar, uttryckte mig ohämmat och fritt i mitt eget space.
Sången var min medicin och samtidigt min stora utmaning när den förde mig upp scen och ut bland folk. Så skrämmande, så skräckinjagande för mig. Och så utvecklande att få möta den rädslan då kärleken till sången och musiken var så stark att jag inte kunde backa undan.

Så ofta jag tänkt att rösten alltid varit min stora styrka och min största sårbarhet samtidigt. Det känns rimligt i mig att det är så. Jag förstår liksom varför jag har många verktyg och insikter, erfarenheter längs vägen, eftersom jag utforskat och fortsätter att utforska den här kanalen som är rösten både från perspektivet att vara självklar, att kunna, att vara trygg med och från perspektivet att vara skräckslagen, utlämnad och oskyddad, oförmögen.

Att relatera till rösten som en bro som sammanför, förenar, inkluderar har varit den mest avgörande nyckeln av alla guldnycklar jag fått genom åren. Bron mellan alla delar inuti mig i varje stund. Bron mellan mig och dig, i varje möte.
För att en bro ska kunna förena måste den vara öppen i båda ändar… Jag behöver lyssna till mig själv, värdesätta och ta tillvara min egen förmåga för att kunna ge den vidare.

Detta brinner jag för att supporta andra med idag. Att bygga en bro med rösten, öppen i båda ändar som kan bära kraft, visdom, budskap, skönhet – kärlek helt enkelt, inuti människor och mellan människor.

Det är därför onlinekursen Free Your Voice finns, och det är därför jag enbart arbetar inom den, för att ge allt jag har på ett så fokuserat och effektivt sätt som möjligt, för bästa möjliga resultat hos deltagarna.

Därför blir jag så outsägligt glad när jag läser inlägg som dessa i facebookgruppen för deltagare i Free Your Voice:
 
Vill du också stärka bron som är din röst? Få enkla, tydliga verktyg för att hålla flödet öppet i båda riktningar så att rösten kan få bli den kraftkälla den egentligen är i just ditt liv. För att bära fram precis det som du vill förmedla och uttrycka.

Det viktigaste för att förverkliga detta är en djup, innerlig längtan och att du tar den på allvar. Ingen annan kan göra det åt dig. Men om du bestämmer dig för att göra slag i saken och prioritera den här guldskatten du bär på, då kan jag hjälpa dig hela vägen i mål.

För att ta reda på om vi passar ihop och om Free Your Voice hade passat dig är du välkommen att ansöka om ett kostnadsfritt voice breakthrough samtal där vi tillsammans undersöker detta.

Om du inte redan har sett min gratis introduktion, rekommenderar jag att du tittar på den först, innan du ansöker om ett samtal.

©2020 AnnaElwing.se
Momsregnr: SE559232240701
Elwingen AB