Kalla på solen i ditt liv! Anna sjunger solbön

Skrivet av Anna Elwing 2023-14-01
I urminnes tider har vi kallat på ljuset under den mörkaste tiden på året. Det finns gamla solböner bevarade där delar av texten känns sprungen ur en förkristen tid. Jag älskar den här varianten från Köla i Värmland, med jungfru Marias bön i centrum. Marias bön om slut på lidande för allt levande då hon kallar på solen, ropar efter ljuset i en mörk tid.
Gullesol, Gullesol, kom igen.
Jungfru Maria satt och sjöng, had en bok i sin hand.
Hon bad det skulle lättna, lättna opp!
Över topp och över trä, över folk och över fä, över bergen de blå och hästen han grå.
Och över alla de små vallebarn som i skogen går och gråter.
Gullesol, Gullesol kom igen.

Detta kan vi alla göra. Åkalla det vi längtar efter, till oss själva såväl som till allt levande överallt. Vi kan alla härbärgera medkänsla och omsorg och önska detta åt oss själva och varandra. Ett leende, en stund av lyssnande till en medmänniskas situation. En kram, ett sms, en bukett tulpaner…

Så mycket vi kan göra i det lilla, som lyser upp en annan människas dag.

Intentionen jag sätter på morgonen med yoga, andetag och ljudande slår an tonen för dagen för mig. Det är min bön för mig och allt levande. Där är ljuset alltid varmt och klart och där hämtar jag min kraft för resten av dagen.

Mer än 10 år av dagligt praktiserande ger mig en stabil grund att stå på och att kommunicera min röst ifrån. En dag i taget. Ett steg i taget.

Jag brinner för att supporta andra att skapa sitt eget space av ljus, omsorg och självkärlek med hjälp av Kundaliniyogans tekniker, andning och ljudande. Det är en gåva inte bara för dig själv, utan en djup service till alla du möter, till samhället, planeten, allt levande. Den servicen kanske inte platsar i ditt CV, men den är självklart påtaglig i din närvaro bland andra människor och sprider ljus här och nu, bara genom att vara DU!

Vill du ge dig själv en ovärdelig gåva som samtidigt kommer alla du möter till del?

Titta på min introduktion för att se om det vi gör i onlinekursen Free Your Voice känns intressant för dig att titta närmare på.

Därefter är du varmt välkommen att boka ett kostnadsfritt enskilt samtal där vi tillsammans undersöker om kursen hade passat dig!

Ser framemot att talas vid!
För dig och din röst!
Anna Elwing

Dela gärna detta blogginlägg här: